Çanakkale Müzesi Müdürlüğü

18 Mayıs Müzeler Günü Kapsamında Köy Okullarında Yapılan Sunum

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada "18 Mayıs Müzeler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2018 yılı için ana tema "Hiper Bağlantılı Müzeler: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Kitleler" olarak belirlenmiştir.

Söz konusu temayla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla belirlenen, Ezine Mahmudiye İlkokulu ve Ortaokulu, Kumkale İlkokulu ve Ortaokulu ile Erenköy Ortaokulu olmak üzere belirlenen okullarda 17/05/2018 – 18/05/2018 tarihleri arasında toplam 450 öğrenciye; Müzecilik, Kültür Varlıkları ve bu varlıkların korunmasına yönelik yapılabilecekler konuları yanı sıra yeni açılacak olan Troia Müzesi ve 2018 Troya Yılı hakkında bilgiler verilmiştir.